Ingredience
1 lžíce rostlinného oleje
200 g kuskusu
1 kostka kuřecího vývaru
1 velká červená cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
600 g kuřecí mini řízky
4 lžíce pasty z koření tagine nebo 2 lžíce harissy
190ml láhev šťávy z granátového jablka (neslazená, použili jsme Pom Wonderful)
100g balení semínek granátového jablka
100g balení pražených mandlí
malé balení máty, nasekané
Jak na to?
KROK 1
Uvařte kotlík a ve velké pánvi rozehřejte olej. Kuskus dejte do mísy s trochou koření a rozdrobte na polovinu kostky vývaru. Do pánve přidejte cibuli a několik minut opékejte, aby změkla. Kuskus zalijte vroucí vodou, aby byl jen zakrytý, poté misku přikryjte utěrkou a dejte stranou.
KROK 2
Cibuli roztlačíme na jednu stranu pánve, přidáme kuřecí řízky a ze všech stran opečeme. Vmíchejte tagine pastu nebo harissu a šťávu z granátového jablka, poté rozdrobte zbytek vývaru a dobře okořeňte. Odkryté dusíme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře není propečené. Vmíchejte semínka z granátového jablka, pár si jich nechte na rozsypání před podáváním.
KROK 3
Po 5 minutách kuskus načechráme vidličkou a promícháme s mandlemi a mátou. Kuře podávejte na kuskusu přelité lžící omáčkou.