Ingredience
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce celozrnné hořčice
½ lžičky medu
2 filety z lososa
250 g sáček hotové uvařené čočky puy
250g balení hotové řepy nakrájené na měsíčky
2 lžíce crème fraîche
1 malé balení kopru, nahrubo nasekané
1-2 lžíce kapary
½ citronu, oloupaný a nakrájený na 2 měsíčky k podávání
2 lžíce dýňových semínek, opražených
raketa, sloužit (volitelné)
Jak na to?
KROK 1
Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušný/plyn 6. Smíchejte 1 lžíci oleje, hořčici, med a trochu koření. Filety lososa dejte na pekáč a celé potřete směsí medu a hořčice. Čočku a červenou řepu vyklopíme do kastrolu, zakápneme zbylým olejem a dobře osolíme. Obojí vložte do trouby na 10 minut, dokud nebude losos propečený.
KROK 2
Přes čočku promíchejte crème fraîche, kopr, kapary a citronovou kůru. Podávejte k lososovi s rozsypanými dýňovými semínky a měsíčky citronu na vymačkání, případně s rukolovým salátem.