Zde jsou některé z nejoblíbenějších jídel v České republice:
- Svíčková na smetaně – Tradiční české jídlo, které se skládá z hovězího masa, smetany, koření a zeleniny. Podává se s knedlíky a vynikající brusinkovou omáčkou.
- Guláš – Syté a chutné jídlo z hovězího masa nebo vepřového masa, připravované s cibulí, paprikou a dalšími kořením. Podává se s knedlíky nebo chlebem.
- Vepřo-knedlo-zelo – Další tradiční české jídlo, které se skládá z pečeného vepřového masa, knedlíků a kyselého zelí.
- Bramboráky – Oblíbená chuťovka a předkrm vyrobený z brambor, cibule, mouky a koření, smažený na pánvi.
- Rajská omáčka – Tradiční česká omáčka, připravovaná z rajčat, cibule, koření a dalších přísad. Podává se s různými druhy masa, rýží nebo knedlíky.
- Knedlíky – Neodmyslitelná součást české kuchyně jsou knedlíky, které se podávají s různými druhy masa, omáčkami nebo na sladko s ovocem a tvarohem.
Toto jsou jen některé z nejoblíbenějších jídel v České republice v roce 2022. Samozřejmě existuje mnoho dalších chutných pokrmů a specialit, které stojí za ochutnání.
A zde jsou další oblíbená jídla, která si turisté i místní lidé užívají:
- Smažený sýr – klasické české jídlo, které se skládá z obaleného sýru, smaženého na pánvi a podávaného s bramborovou salátem nebo hranolky.
- Česnečka – česneková polévka, která se připravuje s vařenými bramborami, česnekem, cibulí a kořením. Podává se s chlebem nebo houskou.
- Klobása – tradiční uzený salám z hovězího nebo vepřového masa, který se často podává na grilované rohlíky nebo s chlebem.
- Řízek – plátek masa obalený v troubě nebo smažený na pánvi, který se podává s bramborovou kaší nebo hranolky a různými druhy zeleniny.
- Bramborová polévka – česká polévka připravená s vařenými bramborami, zeleninou a kořením. Někdy se do polévky přidávají také klobásky nebo uzené maso.
- Štrúdl – tradiční český dezert, který se skládá z vrstev tenkého těsta plněného ovocem, ořechy nebo tvarohem.
Tyto jídla jsou také velmi oblíbená a často se objevují na menu v restauracích po celé České republice.