Ingredience
300–400 g tresky nebo tresky bez kůže a kostí, nakrájené na 4 velké rybí prsty
25 g hladké mouky
1 vejce, rozšlehané
100 g panko strouhanky
slunečnicový olej, na smažení
Sloužit
1 okurka, jemně nakrájená
4 lžíce majonézy
1 polévková lžíce citronové šťávy a kolečka citronu k podávání
4 brioškové housky s párkem v rohlíku
½ ledového salátu, nastrouhaného
Jak na to?
KROK 1
Máte-li čas, rybu lehce dochuťte vločkami mořské soli až hodinu před obalením, poté přikryjte a ochlaďte, aby ztuhla. Do mělké mísy dejte mouku smíchanou s trochou soli a pepře, do dalších dvou misek pak rozšlehané vejce a strouhanku. Ryby pracujte po dávkách, nejprve obalte rybu v ochucené mouce, poté setřeste přebytek a ponořte do vejce, poté strouhanku a poté položte na talíř obalené rybí prsty. Lze udělat den předem a nechat vychlazené přes noc.
KROK 2
Do velké pánve nalijte tolik oleje, aby pokrýval dno. Rozehřejte olej na středně vysokou teplotu a poté smažte
rybí prsty v dávkách dozlatova na každé straně a propečené (cca 3-4 minuty na každé straně). Nechte okapat na kuchyňském papíře, dochuťte mořskou solí a poté přendejte do nízké trouby, aby se udržela v teple, zatímco budete připravovat omáčku.
KROK 3
Okurky dejte do mísy a smíchejte s majonézou a citronovou šťávou. Hotdogové housky naporcujeme, opečeme na řezu pod grilem, poté každý rohlík potřeme 1 polévkovou lžící majonézové směsi, přidáme hrst salátu a navrch horký rybí prst. Podávejte s kolečky citronu na vymačkání.