Ingredience
1 lžíce medu
1 lžíce celozrnné hořčice
2 stroužky česneku, rozdrcené
kůra a šťáva z 1 citronu
4 kuřecí stehna, kůže
300g nových brambor, neoloupaných, menší levé celé, větší půlené
1 lžíce olivového oleje
100 g špenátu
100 g mraženého hrášku
https://obedvat.cz/2022/08/08/osviezujuca-bazova-limonada/
https://obedvat.cz/2022/08/08/osviezujuca-bazova-limonada/
Jak na to?
KROK 1
Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušný/plyn 6. V malé misce smíchejte med, hořčici, česnek a citronovou kůru a šťávu. Kuřecí stehna přelijeme marinádou a okořeníme.
KROK 2
Kuře položte kůží nahoru na velký pekáč a mezi ně vložte nové brambory. Brambory pokapejte olejem a posypte mořskou solí. Pečte v troubě 35 minut, dokud kůže kuřete nezkaramelizuje a není místy připálená.
KROK 3
Do pekáčku přidejte špenát a hrášek. Vraťte do trouby na 2-3 minuty, dokud špenát nezačne vadnout a hrášek je horký a pokrytý hořčičnou omáčkou.