Správné skladovaní másla
Chybou je umisťovat máslo na nesprávné místo v chladničce. Mnoho lidí ho ukládá na dvířka, kde je teplota nestabilní a může se měnit v závislosti na častém otevírání a zavírání chladničky. Toto může vést ke změkčení a zažloutnutí másla. Místo toho by mělo být umístěno na polici v chladničce, kde je teplota stabilní a nižší.
Další chybou je skladování másla mimo chladničku. Mnoho lidí si myslí, že máso může být skladováno na pokojové teplotě, ale to není pravda. Máslo obsahuje mléčné tuky, které se mohou rychle zkazit, pokud jsou vystaveny teplu. Proto by mělo být skladováno v chladničce při teplotě mezi 2 a 6 stupni Celsia.
V neposlední řadě by měli být lidé opatrní při používání nože k vyškrabávání másla z nádoby. Pokud použijí špinavý nůž, mohou zanesením cizích bakterií do másla vést ke zhoršení jeho kvality a zdravotním problémům. Proto by měli lidé používat čistý nůž nebo speciální máslovou lopatku k vyškrabávání másla z nádoby.