Ingredience
100 gramů hladká mouka
110 gramů mandlová mouka
3 kusy vejce
120 gramů krystalový cukr
10 gramů vanilkový cukr
60 mililitrů olej
120 mililitrů voda
2 polévkové lžíce kakao
1 čajová lžička prášek do pečiva
krém
300 gramů máslo
250 gramů mascarpone
100 mililitrů kondenzované mléko slazené
100 gramů bílá čokoláda
Poleva
60 gramů tmavá čokoláda
100 mililitrů smetana ke šlehání
https://obedvat.cz/2022/09/07/satay-nudlova-polevka/
Do misky jsem rozbila 3 vejce. Přidala jsem krystalový cukr, vanilkový cukr a šlehala jsem do pěny. Postupně jsem přidala olej, vodu a znovu jsem prošlehala. Potom jsem přidala prosetou hladkou mouku, mandlovou mouku, kakao a prášek do pečiva.
Těsto jsem nalila do kulatých forem o průměru 12 cm. Použila jsem 4 malé formičky. Pekla jsem ve vyhřáté troubě na 180 °C 20-25 minut. Po upečení necháme korpusy zcela vychladnout.
Krém: Změklé máslo jsem samostatně šlehala 3-4 minuty. K máslu jsem pak přidala mascarpone, kondenzované mléko a nakonec rozpuštěnou bílou čokoládu. Všechny suroviny na krém musí mít přibližně stejnou teplotu.
Naplnila jsem dort. Pro stabilitu jsem použila obyčejné brčka, které jsem napíchala do dortu. Dort jsem dala do mrazničky na půl hodiny, aby dobře ztuhla.
Potom jsem nanesla vrstvu krému i kolem dortu a znovu jsem dala do mrazničky alespoň na 30 minut.
Po vychladnutí jsem nanesla další vrstvu krému, abych všechno pěkně překryla. A znovu do mrazničky alespoň na 30 minut.
Je důležité, aby takový dort byl dobře vychlazený i kvůli polevě. Na polevu jsem rozpustila čokoládu se smetanou ke šlehání.
Dobře vychlazený dort jsem polila polevou a dala jsem do chladničky ztuhnout. Ozdobila jsem zbylým krémem a cukrárenskými kuličkami.