Ingredience
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, velmi jemně nakrájená
1 velký stroužek česneku, rozdrcený
175 g rýže na rizoto
400 g plechovky cherry rajčat
600 ml horkého zeleninového vývaru
30 g parmazánu nebo vegetariánské alternativy, strouhaného
30 g mascarpone nebo smetanového sýra
½ malého svazku bazalky, nasekané
Jak na to?
KROK 1
Zahřejte olej ve velkém hrnci s těžkým základem. Přidejte cibuli spolu se špetkou soli a opékejte 10 minut nebo dokud nezačne měknout a zprůhledňovat, poté přidejte česnek a opékejte 1 minutu. Vmícháme rýži a vaříme 2 minuty.
KROK 2
Vsypeme rajčata a přivedeme k varu. Přidejte polovinu vývaru, vařte a míchejte, dokud se nevstřebá. Po naběračkách přidejte zbývající vývar a za stálého míchání vařte asi 20 minut, dokud není rýže al dente.
KROK 3
Promíchejte parmazánem, mascarpone nebo smetanovým sýrem a bazalkou a dochuťte podle chuti. Lžící do misek k podávání.
Naše nejoblíbenější alternativa
Houbové rizoto