Kořeněná polévka z černých fazolí a kuřecího masa s kapustou
Ingredience
2 lžíce mírného olivového oleje
2 tučné stroužky česneku, rozdrcené
malý svazek stonky koriandru nakrájené nadrobno, listy otrhané
kůru z 1 limetky, poté nakrájíme na měsíčky
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička chilli vloček
400 g nakrájených rajčat v plechovce
400 g konzervy černých fazolí, propláchnutých a okapaných
600 ml kuřecího vývaru
175 g kapusty, zbavené silných stopek, nakrájené listy
250 g zbylé pečeně nebo hotového kuřete
50 g fety, rozdrobené, k podávání
moučné a kukuřičné tortilly, opečené, k podávání
Jak na to?
KROK 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, stonky koriandru a limetkovou kůru a poté smažte 2 minuty, dokud nebude voňavý. Vmíchejte kmín a chilli vločky, opékejte ještě 1 minutu, poté přidejte rajčata, fazole a vývar. Přiveďte k varu a poté fazole několikrát rozdrťte o dno pánve pomocí šťouchadla na brambory. Tím polévka trochu zahustí.
KROK 2
Do polévky vmíchejte kapustu, vařte 5 minut nebo do změknutí, poté natrhejte kuře a nechte prohřát. Podle chuti dochuťte solí, pepřem a šťávou z poloviny limetky a poté podávejte v mělkých miskách posypané fetou a několika lístky koriandru. Zbývající limetku podávejte na klínky na stůl s opečenými tortillami stranou. Čím déle necháte kuře na pánvi, tím bude polévka hustší, takže pokud nemůžete polévku podávat hned, přidejte ještě trochu vývaru.