Rosatiho Nuggets je chutný předkrm ze smaženého těsta na pizzu podávaný s omáčkou marinara. Tyto křupavé smažené kousky těsta na pizzu jsou skvělým italským občerstvením na párty nebo herní den.
Ingrediencie
Voda
Suché instantní droždí
Olivový olej
Chlebová mouka
Sůl
Nepřilnavý sprej nebo extra olivový olej
Proč jsou tyto nugety z těsta tak dobré
Pokud patříte mezi ty, kteří nemohou dát ruce pryč od měkkých tyčinek s namáčecími omáčkami, tento recept na ochucené smažené těsto si zamilujete. Kousky křupavého těsta na pizzu svým pikantním kořením a česnekovo-máslovou omáčkou předčí tyčinky průměrného řetězce pizzy.
Proč je budete chtít dělat znovu a znovu
Italské smažené těsto na pizzu je horké, čerstvé a chutné. Pokud použijete připravené těsto na pizzu, jejich příprava je dokonce hračka.
https://obedvat.cz/2022/09/10/pinacolada-smoothie/
Jak na to?
Smíchejte dohromady půl šálku teplé vody a celý balíček instantního droždí. Po několika minutách byste si měli všimnout, že se tvoří bubliny. Pokud po 5 minutách neuvidíte žádné bubliny, začněte znovu s novým kváskem.
Přidejte mouku a sůl do mísy stojanového mixéru. Pokud nemáte stojanový mixér, můžete použít pekárnu, kuchyňský robot nebo jen mísu a šlehač na těsto.
Mouku a sůl míchejte dohromady, dokud se nespojí s nástavcem na metličku. Sůl může kvasinky zabíjet a její distribuce v mouce je pomáhá chránit.
Do mísy stojanového mixéru nalijte aktivované droždí, olivový olej a veškerou vodu pokojové teploty.
Hnětacím hákem na nízké úrovni míchejte, dokud se těsto na pizzu neodlepí od stran a nevytvoří kouli.
Vyjměte těsto a hněťte minutu nebo dvě.
Těsto dejte do vymaštěné mísy a zakryjte plastovou fólií. Necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto propíchněte, aby se uvolnil veškerý plyn. V tuto chvíli můžete těsto sbalit a uchovat v chladničce až na tři dny nebo zmrazit až na měsíc.