Ingredience
1 ½ lžíce olivového oleje
1 šalotka, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 bobkový list
400g konzervy kvalitních sekaných rajčat
1 lžička sherry octa
1 lžíce másla
2 filety ze pstruha duhového, vykostěné, s kůží (pokud jsou filety velké, rozpůlte je podélně nebo požádejte svého obchodníka s rybami, aby to udělal za vás)
hrst smíšených oliv, pecky odstraněny
hrst bazalky, drcené
kvalitní extra panenský olivový olej na pokapání
https://obedvat.cz/2022/09/10/malinovo-bananove-smoothie-s-ovesnymi-vlockami/
Jak na to?
KROK 1
V pánvi rozehřejte na mírném středním ohni 1 lžíci oleje. Přidejte šalotku a špetku soli a za občasného míchání vařte 8 minut, dokud nezměkne a okraje nezačnou hnědnout. Vmíchejte česnek a vařte 1 minutu, poté přidejte bobkový list, rajčata, ocet a koření. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a 15 minut vařte doměkka.
KROK 2
Poté, co se omáčka dusí 7 minut, rozehřejte zbývající olej s máslem na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu. Rybu dobře osolte a vložte kůží dolů do pánve. Vařte 4 minuty – snažte se s rybou nehýbat, aby se kůže rovnoměrně zabarvila. Otočte a pokračujte ve vaření 2 minuty nebo dokud se dužina nezačne loupat na velké kousky.
KROK 3
Omáčku okořeníme podle chuti, na každý talíř lžící nandáme a poklademe filetem. Nasypte na olivy a bazalku a poté pokapejte extra panenským olivovým olejem, abyste mohli podávat.