Ingredience
200 g těstovin penne
3 tučné klobásy
1 lžíce olivového oleje
250 g sáčku špenátu
3 lžíce piniových oříšků, opražených
50 g parmazánu, strouhaného
Jak an to?
KROK 1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím vymačkejte párky ze slupky, poté maso nahrubo nalámejte na 12 kousků. Srolovat do kuliček.
KROK 2
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte kuličky klobásy a na středním plameni opékejte dozlatova, asi 5 minut. Špenát navršte na kuličky klobásy a za častého míchání vařte 2–3 minuty, dokud zcela nezvadne. Dochuťte trochou soli a velkým množstvím mletého černého pepře, poté vmíchejte opražené piniové oříšky.
KROK 3
Scezené těstoviny přidejte k klobásám a špenátu, poté dobře promíchejte a přidejte polovinu parmazánu. Podávejte po lžičkách do jednotlivých servírovacích misek se zbytkem parmazánu nasypaným navrch.
Naše nejoblíbenější alternativa