Koření, které je dobře známo iu nás, používá se jako součást různých kořenících směsí v kuchyních Číny i Thajska. Přidává se do polévek i dušených jídel, kterým dodává svěží vůni a nasládlou chuť.
Aníz
B-BAO
Housky nebo buchtičky z podobného těsta, jako je těsto na pařené buchty, které se také připravují na páře a plní se různými slanými nádivkami. Napařují se jako hrubší placky a hotové se naplní masem, zeleninou, vajíčkem nebo jinou libovolnou nádivkou.
Badián
Spolu s fenyklem, skořicí, hřebíčkem a sečuánským pepřem se badyán používá v čínské kuchyni jako součást směsi známé jako 5 spices nebo Pět koření. Kromě toho může být přísadou do indického kari. Asijská masová jídla, jako je například pekingská kaačica, se také ochucují badyánem.
C-Citronova tráva