Ingredience
600 g udržitelné pevné bílé ryby bez kůže, jako je treska nebo štikozubce
50 g hladké mouky, okořeněné
1 velké vejce, lehce rozšlehané
200 g jemné čerstvé strouhanky
2 lžíce rostlinného oleje
400 g mraženého hrášku
knoflík másla
kůru z 1 citronu, poté nakrájejte na měsíčky
malá hrst máty, jemně nasekané
nové brambory k podávání (volitelné)
Jak na to?
KROK 1
Rybu nakrájejte na 12 prstů, každý asi 3 cm silný. Ochucenou mouku, vejce a strouhanku dejte do 3 samostatných mělkých misek. Kousky ryby nejprve poprášíme moukou, poté dobře obalíme ve vejci a zcela obalíme ve strouhance. Dejte na talíř a nechte 15 minut chladit.
KROK 2
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte rybí prsty a opékejte 8 minut za občasného obracení, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Mezitím přidejte hrášek do malého hrnce s vroucí vodou. Vařte 4 minuty, dokud nezměkne. Sceďte, dejte do mísy s máslem, kůrou a mátou a šťouchadlem na brambory nahrubo rozmačkejte. Podle chuti osolte a udržujte v teple.
KROK 3
Zlaté rybí prsty podávejte s velkou lžící kašovitého hrášku, kolečky citronu a novými bramborami, pokud máte chuť