Ingredience
1 lžíce olivového oleje
250 g kuřecích prsou, nakrájených na tenké plátky
100 g choriza, nakrájeného
1 pórek, podélně rozpůlený a najemno nakrájený
1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
80 g kapusty, zbavené všech tuhých stopek, listy nahrubo nasekané
1 lžíce sójové omáčky s nízkým obsahem soli
1 lžíce červeného vinného octa
2 x 250g sáčky celozrnné rýže do mikrovlnné trouby
https://obedvat.cz/2022/09/07/francouzske-ratatouille/
Jak na to?
KROK 1
Na pánvi rozehřejte olej na vysoké teplotě a kuře opékejte 3 minuty. Vmíchejte chorizo a vařte další 2 minuty, dokud kuře není světle zlaté a chorizo nepustí tuk. Kuře a chorizo naberte děrovanou lžící do misky a na pánvi nechte tolik oleje, kolik můžete. Dát stranou.
KROK 2
Do pánve nasypte pórek a červenou papriku a za častého míchání vařte 2 minuty, dokud mírně nezměknou. Přidejte kapustu a opékejte ještě 1 minutu, dokud listy nezačnou na okrajích vadnout.
KROK 3
Zakápněte sójovou omáčkou a octem a vsypte do rýže, velké kousky nalámejte vařečkou. Vmíchejte kuře a chorizo zpět do pánve a vše promíchejte, aby se spojily. Vařte 3 minuty, dokud se rýže neprohřeje, a poté podávejte.