Ingredience:
- 600 g hovězího masa (řízky)
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 250 g žampionů
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 250 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce kečupu
- sůl a pepř podle chuti
- nasekaná petrželka na ozdobu
Jak na to?
- Maso nakrájejte na nudličky, cibuli a česnek nakrájejte na jemno a žampiony na plátky.
- Na rozpáleném oleji osmažte maso do hněda a dejte ho stranou. Na tom samém oleji osmažte cibuli, česnek a žampiony do měkka.
- Do hrnce dejte máslo a nechte ho rozpustit. Přidejte mouku a za stálého míchání zpracujte na světle hnědou hmotu.
- Přidejte vývar a smetanu a míchejte, dokud se hmoty nespojí. Přidejte hořčici, kečup, sůl a pepř a míchejte.
- Vrátíme maso do pánve, nalijeme omáčku a mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí.
- Podávejte s těstovinami, rýží nebo bramborami a ozdobte nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!