Mít doma v záloze balení uzeného lososa se vyplatí. Svojí výraznou chutí rázem dokáže přeměnit i jednoduché jídlo na kulinářský zážitek.
Těstoviny s krémovým uzeným lososem
Losos má výborné, křehké maso, které je nejen lehce stravitelné, ale také velmi zdravé a všestranně využitelné v kuchyni.
Suroviny
300 g
těstovina
sůl
200 g
losos uzený
5 PL
creme fraiche
2 PL
hořčice celozrnná
1 PL
nať petrželová nasekaná
pepř černý mletý
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Odložíme si hrnek vody z těstovin. Vodu vlijeme do hrnce, přidáme nakrájeného uzeného lososa, creme fraiche, hořčici a nasekanou nať, těstoviny a lehce promícháme.
1
2
Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a servírujeme.
3
Náš tip: Místo creme fraiche můžeme použít i sýr Lučina nebo obyčejnou hustou zakysanou smetanu.