Ingredience
1 máslová dýně (asi 600 g), oloupaná a nakrájená na 2 cm kostky
2 lžíce olivového oleje
320g plechu hotového vyváleného listového těsta
250 g vanové ricotty
několik lístků šalvěje nakrájených nadrobno
dobré strouhání muškátového oříšku
kůra a šťáva z ½ citronu
70g sáček rakety
1 červená chilli paprička zbavená semínek a nakrájená nadrobno
25 g piniových oříšků
Jak na to?
KROK 1
Troubu rozehřejte na 220C/200C . Dýni položte na pekáč. Přidejte polovinu oleje, okořeňte a rozprostřete do jedné vrstvy (možná budete potřebovat 2 pečicí plechy). Pečte 30-35 minut nebo do změknutí.
KROK 2
Mezitím položte na plech velký obdélník pečícího papíru. Těsto rozvineme a položíme navrch. Špičkou nože nařízněte 1 cm okraj a vnitřní část propíchejte po celém povrchu vidličkou. Pečeme v troubě 15 minut.
KROK 3
V misce smíchejte ricottu, šalvěj, muškátový oříšek, citronovou kůru a spoustu koření. Jakmile jsou pečivo a dýně uvařené, vyjměte je z trouby. Zadní částí lžíce jemně zatlačte na střed pečivu dolů. Do středu rozetřete směs ricotty. Položte na dýni Pečte dalších 10–15 minut, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé. Smíchejte citronovou šťávu, rukolu, chilli, piniové oříšky a 1 lžíci oleje. Polovinu rozetřete na koláč a zbytek podávejte bokem.