Ingredience
Korpus:
250 gramů Lotus sušenky
120 gramů máslo
Náplň:
500 gramů tvaroh jemný
250 gramů mascarpone
250 mililitrů šlehačka Patisserie
120 gramů moučkový cukr
Karamel:
130 gramů krystalový cukr
70 gramů máslo
100 mililitrů šlehačková smetana 30%
Jak na to?
V mixéru rozmixujeme karamelové sušenky, přidáme rozpuštěné máslo a dobře v misce rukou pospojujeme. Namačkáme směs do pečící formy (24-23cm).
Tvaroh s moučkovým cukrem jemně mixujeme, přidáme i mascarpone. Vychlazenou šlehačku Patisserie samostatně vymixujeme dotuha a ručně vařečkou vmícháme do směsi. Na korpus ze sušenek navrstvíme nádivku. Hezky uhladíme a dáme koláč do chladu, než uděláme karamel.
Karamel: do hrnce nasypeme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí a jemně nezhnědne, přidáme máslo a za stálého míchání vytvoříme konzistentní směs, přidáme šlehačku, zamícháme, dokud není karamel pěkně hladký a odstavíme. Karamel naléváme na koláč, když je teplý, musí se lít, ale zároveň nesmí být horký. Dáme do chladu na den a noc. Ozdobíme posekanými lískovci, ořechy, arašídami nebo podrcenými sušenkami. Cheesecake řežeme teplým nožem, aby se nám nelepil na nožík.
Dobrou chuť!