Ingredience
140 g másla, změklého, plus navíc na plech
140 g moučkového cukru
2 velká vejce, rozšlehaná
140 g samokypřicí mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 velmi zralé banány, rozmačkané
50 g moučkového cukru
hrst sušených banánových lupínků na ozdobu
Jak na to?
KROK 1
Troubu rozehřejte na 180C/160C horkovzdušná/plynová 4.
KROK 2
Vymažte 2lb formu na bochník a vyložte dno a boky pečicím papírem.
KROK 3
Smetanu 140 g změklého másla a 140 g moučkového cukru utřeme do světlé a nadýchané hmoty, poté pomalu přidáme 2 rozšlehaná velká vejce s trochou mouky 140 g.
KROK 4
Vmíchejte zbývající mouku, 1 lžičku prášku do pečiva a 2 rozmačkané banány.
KROK 5
Směs nalijte do připravené formy a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude uvařená. Bochník kontrolujte v 5minutových intervalech přibližně po 30–40 minutách v troubě testováním špejlí (mělo by se dát zasunout a vyjmout čistě), protože čas se může lišit v závislosti na tvaru vaší formy na bochník.
KROK 6
Nechejte 10 minut ochlazovat ve formě a poté vyjměte na mřížku.
KROK 7
Smíchejte 50 g moučkového cukru s 2-3 lžičkami vody, abyste vytvořili tekutou polevu.
KROK 8
Vršek dortu pokapeme polevou a ozdobíme hrstí banánových lupínků.