Ingredience
50 g zlatého moučkového cukru
1 lžíce čistého medu
1 lžíce želé z červeného rybízu nebo brusinek
2 sáčky kořeněného ovocného čaje (dobrý je Pukův ‚revitalise‘ nebo jablko a skořice)
4 pevné hrušky, oloupané, rozpůlené a lžící vydlabané jádřince
hrst čerstvých brusinek
jogurt nebo slazený crème fraîche s trochou pomerančové šťávy nebo kůry, k podávání
Kořeněná polévka z černých fazolí a kuřecího masa s kapustou
Jak na to?
KROK 1
Cukr, med, želé a čajové sáčky dejte do velkého hrnce s 600 ml vody a přiveďte k varu a míchejte, aby se cukr rozpustil. Přidejte půlky hrušek, přikryjte a vařte 12–15 minut, dokud hrušky nezměknou – propíchněte je špejlí nebo špičkou nože.
KROK 2
Vyjměte hrušky, zvyšte plamen, vhoďte brusinky a vařte několik minut, dokud nezíská sirup. Čajové sáčky vyhoďte. Hrušky podávejte přelité teplým sirupem a lžící crème fraîche nebo jogurtu.