INGREDIENCE
TĚSTO (33X22 CM):
3 ks žloutek
150 g krystalový cukr
120 ml olej
120 ml mléko
270 g hladká mouka
1 balíček kypřicí prášek
PLNKA:
4 ks větší jablko
2 PL krystalový cukr
1 KL skořice
1 balíček pudinkový prášek
SNĚH:
3 ks bílky
1 špetka sůl
1 KL citrónová šťáva
100 g krystalový cukr
Jak na to?
1 Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do bledé pěny a přimícháme olej a mléko.
2 Do tekutých surovin přimícháme mouku s kypřicím práškem a těsto zarovnáme na menší, hlubší plech (33×22 cm), který jsme vstlali pečícím papírem.
3 Korpus vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C na 15 minut.
4 Mezitím si připravíme nádivku: jablka oloupeme, nastrouháme a promícháme s cukrem, skořicí a pudinkovým práškem.
5 Korpus vytáhneme, naneseme na něj jablečnou nádivku, vrátíme zpět do vyhřáté trouby a dále pečeme zhruba 10 minut.
6 Mezitím si připravíme bílkový sníh: bílky se špetkou soli vyšleháme do pěny, přilijeme citrónovou šťávu, po lžících přidáváme cukr a dále šleháme na vysokých otáčkách do tuhého, lesklého sněhu.
7 Sníh naneseme na jablečnou nádivku a koláč ještě naposledy vrátíme do trouby na zhruba 5 minut.
8 Jablečný koláč se sněhem necháme vychladnout a krájíme na čtvercový řez