Ingredience
600 g lilku nebo baby lilku nakrájeného na kolečka
3 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička garam másala
1 lžička kurkuma
1 lžička mletého koriandru
400 ml plechovky nakrájených rajčat
400 ml plechovka kokosového mléka
špetka cukru (volitelně)
½ malého balení koriandru, nahrubo nasekaného
rýže nebo chapatis k podávání
Jak na to?
KROK 1
Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušný/plyn 6. Lilky vhoďte do zapékací formy se 2 lžícemi olivového oleje, dobře okořeňte a rozprostřete. Pečte 20 minut nebo do tmavě zlaté a měkké.
KROK 2
Zbývající olej rozehřejte v žáruvzdorné pánvi nebo ohnivzdorné pánvi a cibuli opékejte na středním plameni 5–6 minut, dokud nezměkne. Vmíchejte česnek a koření, několik minut, dokud koření neuvolní své aroma.
KROK 3
Přidejte rajčata, kokosové mléko a orestovaný lilek a přiveďte k mírnému varu. Vařte 20–25 minut, na posledních 5 minut sejměte poklici, aby omáčka zhoustla. Pokud chcete, přidejte trochu koření a podle potřeby špetku cukru. Vmíchejte většinu koriandru. Podávejte s rýží nebo s chapatis, posypte zbylým koriandrem