Ingredience
250 g baby brambor, nakrájené na silné plátky
2 lžíce olivového oleje
1 pórek, rozpůlený, omytý a nakrájený na plátky
1 stroužek česneku, rozdrcený
70 ml dvojité smetany
1 polévková lžíce kaparů a navíc k podávání
1 lžíce pažitky a navíc k podávání
2 filety lososa bez kůže
míchaný rukolový salát k podávání (volitelně)
Jak na to?
KROK 1
Troubu zahřejte na 200C/180C ventilátor/plyn 6. Přiveďte k varu střední pánev s vodou. Přidejte brambory a vařte 8 minut. Sceďte a nechte pár minut sušit v cedníku. Brambory promíchejte s ½ oleje a dostatečným množstvím koření na pekáč. Vložte do trouby na 20 minut, v polovině doby pečení prohoďte.
KROK 2
Mezitím rozehřejte na pánvi na středním plameni zbylý olej. Přidejte pórek a opékejte 5 minut, nebo dokud nezačne měknout. Míchejte přes česnek po dobu 1 minuty, poté přidejte smetanu, kapary a 75 ml horké vody a přiveďte k varu. Promícháme přes pažitku.
KROK 3
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Na brambory nalijte smetanovou pórkovou směs a na ně položte filety lososa. Grilujte 7-8 minut, nebo dokud nejsou hotové. Podávejte přelité extra pažitkou a kapary a salátem podle chuti