INGREDIENCIE
- 4 plátkybravčové karé
- 4 plátkysušená šunka
EŠTE POTREBUJEME:
hladká múka, vajce, strúhanka, olej na vyprážanie
Jak na to.
1 Na krájecí prkénko rozprostřeme potravinářskou fólii, na ni položíme plátek vepřového karé, přikryjeme druhým kusem fólie a maso opatrně naklepeme na tenoučký plát.
2 Horní fólii stáhneme, po délce uložíme plát sušené šunky a pomocí spodní folie srolujeme masovou roli po delší straně. Roli pevně zabalíme do spodní fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
3 Takto postupujeme i se zbývajícím masem. Netřeba solit, šunka je dostatečně slaná a dokonale ochutí vepřové role.
4 Později role obalíme v trojobalu – mouka, rozšlehaná vejce a strouhanka.
5 Obalené role pak vložíme do rozpáleného oleje a smažíme za občasného otáčení zhruba 7 minut, do zlato-hněda.