Ingredience
3 střední brambory (asi 450 g), oloupané a nakrájené na tenké plátky
máslo, do pokrmu
1 stroužek česneku, rozdrcený
2 nakrájené pórky (asi 200 g), rozpůlené a nakrájené na plátky
350g sýra Cheshire (použili jsme HS Bourne), nastrouhaného
500 ml dvojité smetany
Jak na to?
KROK 1
Troubu rozehřejte na 180C/160C horkovzdušný/plyn 4. Přiveďte k varu pánev s osolenou vodou a vařte plátky brambor 3 minuty. Sceďte a vychlaďte.
KROK 2
Mělkou zapékací misku vymažte máslem a rozprostřete na česnek. Navrstvěte brambory, pórek a sýr, dobře okořeňte a poté přelijte smetanou. Přikryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu.
KROK 3
Odstraňte fólii a pokračujte ve vaření po dobu 20 minut nebo dokud povrch nezhnědne a brambory nejsou uvařené. Před podáváním nechte 5 minut odstát