Ingredience
900 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru (nebo polévkové směsi Miso)
1 vykostěné kuřecí prso bez kůže (asi 175 g)
1 lžička nasekaného čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku, jemně nasekaný
50 g rýže nebo pšeničných nudlí
2 lžíce cukrové kukuřice, konzervované nebo mražené
2-3 houby, nakrájené na tenké plátky
2 jarní cibulky, nakrájené
2 lžičky sójové omáčky plus navíc k podávání
lístky máty nebo bazalky a trochu drceného chilli (volitelně), k podávání
Jak na to?
KROK 1
Nalijte vývar do pánve a přidejte kuřecí prsa, zázvor a česnek. Přiveďte k varu, snižte plamen, částečně přikryjte a vařte 20 minut, dokud kuře nezměkne.
KROK 2
Položte kuře na prkénko a nakrájejte na kousky o velikosti sousta pomocí několika vidliček. Vraťte kuře do vývaru s nudlemi, kukuřicí, houbami, jarní cibulkou a sójovou omáčkou. Vařte 3-4 minuty, dokud nudle nezměknou.
KROK 3
Nalijte do dvou misek a rozetřete na zbývající jarní cibulku, lístky máty nebo bazalky a chilli, pokud používáte. Podávejte s extra sójovou omáčkou.