Ingredience
1 lžíce řepkového oleje
400 g pórku, dobře omytého a nakrájeného na plátky
450 g cukety, nakrájené na plátky
3 lžičky prášku ze zeleninového bujonu, doplňte na 1 litr vroucí vodou
400 g špenátu
150g vaničky měkkého vegetariánského kozího sýra
15 g bazalky plus pár lístků k podávání
8 lžic směsi omega semínek (viz tip)
4 x 25g porce celozrnného žitného chleba
Jak na to?
KROK 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a pórek na něm několik minut opékejte, aby změkl. Přidejte cukety, poté pánev přikryjte a vařte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přikryjte a vařte asi 7 minut.
KROK 2
Přidejte špenát, poté pánev přikryjte a vařte 5 minut, aby zvadl. Sundejte oheň a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Přidejte kozí sýr a bazalku a pak znovu zapékejte.
KROK 3
Pokud tento recept připravujete jako součást našeho plánu letní zdravé stravy pro dvě osoby, nalijte polovinu polévky do dvou misek nebo velkých baněk, poté zbytek ochlaďte a vychlaďte další den. Před podáváním ohřejte na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Pokud servírujete v miskách, posypte lístky bazalky a semínky navíc a snězte s žitným chlebem.