Přestaňte jíst čínské polévky. Čeká vás silná bolest hlavy, necitlivost v ústech a bolest na hrudi
Takzvané čínské polévky jsou skvělou alternativou, když máme velký hlad a nemáme čas nebo chuť vařit. Polévka se spoustou nabobtnalých nudlí dokáže zahnat hlad a chutná skvěle. Jsou ale zdravé?
Jsou perfektní půlnoční svačinkou a skvělou variantou krabičky na oběd pro děti. Instantní nudle a polévky mají ještě jednu výhodu – jsou levné. Není divu, že jsou tím nejlepším jídlem pro každého studenta, jejich nízká cena je rovněž hlavním důvodem jejich vysoké spotřeby. V mnoha domácnostech je běžnou praxí pořídit si při nákupu potravin alespoň 4 nebo 5 balení instantních nudlí.
Lidé v Číně, Indonésii a Japonsku jsou největšími konzumenty instantních nudlí na světě, podle odhadu zveřejněného World Instant Noodles Association z roku 2015. Běžný názor na instantní nudle je, že nejsou zdravé, ale ani přehnaně škodlivé. Ve skutečnosti jsou však mnohem horší.
Instantní nudle postrádají jakoukoli nutriční hodnotu. Každý aspekt jejich výroby, od základního složení až po opatření přijatá k jejich uchování, má obrovský vliv na zdraví spotřebitelů. Dejte si proto na čínské polévky pozor a raději se jim vyhněte.