Ingredience
80g balení prosciutta, nakrájeného na kousky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule fenyklu, nakrájená na plátky
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička chilli vloček
4 snítky tymiánu
150 ml bílého vína nebo kuřecího vývaru
2 x 400 g plechovky máslových fazolí
400 g plechovky cherry rajčat
200 g sáček nakrájeného kapusty
Cheeseburger párky v rohlíku s lepkavou sladkokyselou cibulkou
Jak na to?
KROK 1
Prosciutto opečte na suchém hrnci na vysoké teplotě dokřupava, poté polovinu vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou. Snižte teplotu na minimum, zalijte olejem a přidejte fenykl se špetkou soli. Vařte 5 minut do změknutí, poté přidejte česnek, chilli vločky a tymián a vařte další 2 minuty, poté zalijte vínem nebo vývarem a přiveďte k varu.
KROK 2
Do dušení vložíme obě plechovky máslových fazolí i s jejich tekutinou, poté přidáme rajčata, dobře okořeníme a vše přivedeme k varu. Vařte nerušeně 5 minut a poté vmíchejte kapustu. Po zavadnutí nalijte guláš do misek, vyjměte snítky tymiánu a každou porci posypte zbývajícím prosciuttem.