Ingredience
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, rozdrcené
120 g choriza, nakrájeného na kostičky
2 x 400g plechovky nakrájených rajčat
1 lžička moučkového cukru
600 g čerstvých noků
125 g mozzarelly nakrájené na kousky
malý trs bazalky, roztrhaný
zelený salát, podávat
Jak na to?
KROK 1
Na střední pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Smažte cibuli a česnek po dobu 8-10 minut, dokud nezměknou. Přidejte chorizo a opékejte dalších 5 minut. Vsypte rajčata, cukr a okořeňte. Přiveďte k varu, přidejte noky a za častého míchání vařte 8 minut, dokud nezměknou. Rozpalte gril na vysokou teplotu.
KROK 2
Přes noky promíchejte ¾ mozzarelly a většinu bazalky. Směs rozdělte mezi šest pečicích pekáčů nebo vložte do jedné zapékací mísy. Navrch poklaďte zbývající mozzarellou a poté grilujte 3 minuty, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. Okořeníme, posypeme zbylou bazalkou a podáváme se zeleným salátem.