Rychlé, svěží a pokud nechcete moc cukrovat, tak naprosto ideální. Jen oproti tak klasickým do nich jde vanilkový protein, který už dostat tuším v každých potravinách.
Ingredience
60 gramů ovesné vločky
30 gramů vanilkový protein
1⁄2 čajová lžička prášek do pečiva
20 gramů stévie
50 gramů jogurt
80 mililitrů mléko
100 gramů bílá čokoláda
2 polévkové lžíce šlehačková smetana 33%
lyofilizované maliny
Jak na to?
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Plech na donuty zastříkneme olejem nebo potřeme, ať nám donuty pěkně vypadnou po upečení.
Čokoláda a smetana jsou na polevu. Stejně jako lyofilizované ovoce.
Ovesné vločky umeleme. Do jedné misky dáme sypké ingredience, do druhé misky tekuté. Každou zvlášť promícháme a spojíme. Vůbec žádné dlouhé manýry není třeba. Jakmile se spojí, rozdělíme na 6 částí – do 2/3 formy a šup na 15 minut do trouby.
Poleva: Smetanu rozehřejeme, stáhneme z tepla a nasypeme do ní čokoládu. Chvíli necháme povolit a utřeme do hladka.
Když donuty vychladnou polijeme je rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme malinami. A kdo takové miluje, tak do té bílé čokošky frčí růžovou barvu, posype barevnou rýží. A Homer ze Simpson by doběhl.