INGREDIENCE
KAKAOVÝ KORPUS:
4 ks vejce
4 PL krystalový cukr
2 PL olej
2 PL vlažná voda
5 PL hladká mouka
1 PL kakao
1 KL kypřicí prášek
1 špetka sůl
VIŠŇOVÁ OMÁČKA:
300 g vypeckované višně al. višňový kompot
100 g krystalový cukr
1 PL citrónová šťáva
LIKÉROVÝ KRÉM:
200 g Mascarpone
60 ml vaječný likér
3 PL moučkový cukr
500 ml smetana ke šlehání
Jak na to?
1
Korpus: vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme s polovinou cukru (2 PL) do tuhého sněhu.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme olej a teplou vodu a do tekutých surovin prosijeme mouku, kakao, kypřicí prášek a sůl. Vymícháme a do těsta zapracujeme bílkový sníh.
3
Těsto pak rozetřeme na menší plech (33 x 22 cm), který jsme vystlali pečícím papírem a korpus upečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba asi 10 až 12 minut. Upečený korpus vyklopíme na mřížku, opatrně stáhneme papír a necháme úplně vychladnout.
4
Omáčka: vypeckované višně dáme do rendlíku spolu s cukrem a citrónovou šťávou, vše přivedeme k varu, povaříme na mírném plameni asi 10 minut, odstavíme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Necháme vychladnout.
5
Krém: mascarpone vyšleháme s cukrem vaječným likérem. Přilijeme dobře vychlazenou smetanu a vyšleháme do pevnějšího krému.