Ingredience
1 lžíce rostlinného oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
kousek zázvoru o velikosti palce, jemně nastrouhaný
3 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička krevetové pasty
1 malá červená chilli paprička, nastrouhaná (pokud nemáte rádi pálivé, odstraňte semínka)
2 stonky citronové trávy, rozpůlené a poté rozdrcené válečkem
1 vrchovatá lžíce středního kari
1 vrchovatá lžíce světlého muscovado cukru
malý svazek koriandru, stonky jemně nasekané
400 g kokosového mléka v plechovce
450 g filetů štikozubce bez kůže, nakrájených na obdélníky, zhruba velikosti kreditní karty
220g balení mražených syrových celých krevet
1 limetka, rozpůlená
vařená rýže, k podávání
Jak na to?
KROK 1
V široké pánvi s víkem rozehřejte olej a poté na 5 minut změjte cibuli. Trochu zvyšte teplotu, vmíchejte zázvor, česnek, krevetovou pastu, chilli a citronovou trávu a vařte 2 minuty. Přidejte kari a cukr a stále míchejte. Když se cukr začne rozpouštět a vše se začne shlukovat, přidejte stonky koriandru, kokosové mléko a 2 lžíce vody a přiveďte k varu.
KROK 2
Do omáčky přidejte rybu, sem tam zastrčte krevety a pak vymačkejte polovinu limetky. Přiklopte poklicí a vařte dalších 5 minut, nebo dokud není štikozubec uvařený a oprýskaný a krevety nejsou růžové. Ochutnejte koření, pokud chcete, přidejte do omáčky více limetky. Posypte lístky koriandru a podávejte s ríží.