
Ingredience
1 polévková lžíce sójové omáčky a navíc k podávání
2 lžíce arašídového másla
1 malá limetka, oloupaná a odšťavněná
1 polévková lžíce sezamového oleje a navíc k podávání
2 jarní cibulky, nakrájené diagonálně
1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
1 stroužek česneku, rozdrcený
25 g smetanového kokosu
1 hnízdo sušené rýžové nudle
1 velká mrkev nakrájená škrabkou na zeleninu na dlouhé proužky
Jak na to?
KROK 1
Smíchejte sóju, arašídové máslo, kůru a šťávu z limetky a odstavte. Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej, přidejte ½ jarní cibulky, ½ chilli papričky, česnek a špetku soli a opékejte 3 minuty.
KROK 2
Zalijte 450 ml vody, přiveďte k varu a poté rozdrobte v kokosu. Míchejte, aby se rozpustil, a poté po lžících přidejte směs arašídového másla. Dobře promíchejte, přidejte nudle a ½ proužků mrkve a vařte 5 minut. Podle chuti okořeníme, lžící vložíme do mísy a poklademe zbylou jarní cibulkou, chilli a mrkví. Pokapejte extra sezamovým olejem nebo sójou.
Naše nejoblíbenější alternativa