INGREDIENCE
700 g hovězí svíčková
1 PL máslo
2 PL anglická hořčice (nebo francouzská)
HOUBOVÉ PYRÉ:
1 PL máslo
1 PL olivový olej
1 ks cibule
2 stroužky česnek
1 větvička čerstvý rozmarýn
400 g hnědé žampiony
100 g kuřecí pečeně
1 PL worčestrová omáčka
1 hrst strouhanka
1 balíček lístkové těsto
1 ks vejce k potření
sůl, mletý pepř
https://obedvat.cz/2022/09/07/satay-nudlova-polevka/
Jak na to?
1 Roli svíčkové dobře osolíme a opepříme s čerstvě mletým pepřem.
2 Na velké pánvi rozhoříme máslo a masíčko v něm zprudka opékáme a obracíme, dokud se nezatáhne po celém obvodu. Nezapomeneme pomocí kuchyňských kleští opéct i vrch a spodek role.
3 Svíčkovou položíme na talíř či desku a pomocí kuchyňského štětce ji potřeme hořčicí.
4 Ve výpeku na pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibulku, česnek a nasekaný rozmarýn. Posolíme.
5 Houby nakrájíme na větší kousky a přidáme je do pánve. Dusíme je, dokud neztratí vodu a nezměknou – 10 až 12 minut.
6 Potom přidáme kuřecí játra, worčestr a opékáme dalších 5 minut.
7 Směs posekáme na prkénku na maličké kousky a promícháme se strouhankou.
8 Troubu rozehřejeme na 200°C.
9 Listové těsto rozválíme na obdélník nebo použijeme již vyválené a ve středu potřeme houbovým pyré, tak aby nám zůstali nám z každé strany zůstal asi 2 cm silný lem čistého těsta.
10 Masovou roli uložíme na jeden z okrajů rozetřeného pyré a lemy těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
11 Srolujeme a z boků uzavřeme přitlačením horní a dolní části těsta. Uzávěrové části těsta přitiskneme vidličkou a roládu opatrně přemístíme na plech či pekáč vystlaný pečícím papírem. Před pečením ji dobře potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Náš tip
Abychom předešli promočení spodní části rolády během pečení v troubě, můžeme plech/pekáč nechat dvě minutky nad plamenem, aby se nám spodek připekl a zacelil ještě před vložením do trouby.
12 Roládu pečeme ve spodní části trouby zhruba 40 minut (200°C).
13 Po upečení krájíme na asi 1,5 centimetrové plátky a podáváme se zeleninou dušenou na másle.