Ingredience
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 malý stroužek česneku, rozdrcený
400 g máslových fazolí z plechovky, scezených a propláchnutých
100 ml kuřecího vývaru
200 g špenátu
3 lžíce crème fraîche
½ lžičky celozrnné hořčice
2 vepřové kotlety
Jak na to?
KROK 1
V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte cibuli a opékejte na středním plameni 10 minut, nebo dokud nezměkne. Přidejte česnek a vařte 1 min. Vmícháme máslové fazole a vývar a přivedeme k varu. Přidejte špenát. Přikryjte a vařte 3 minuty nebo dokud špenát nezvadne.
KROK 2
Směs rozmixujte tyčovým mixérem po dobu 10 sekund, přičemž zbyde celá hrubá fazole. Promíchejte přes crème fraîche a hořčici a bohatě okořeňte, poté 3 minuty vařte do zhoustnutí. Dát stranou.
KROK 3
Vepřové kotlety z obou stran osolíme. Zbylý olej rozehřejte na nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu. Kotlety držte po stranách kleštěmi, aby se tuk osmahnul. Vařte každý z obou stran po dobu 7 minut nebo dokud nebude propečený. Lžící nandejte fazole na talíře, vepřové nakrájejte a položte navrch.